Friday

erm, update lagi :)

biismillahirrahmanirrahim...salam 'alaik....

have you had your shake today? Alhamdulillah...jumaah mubarakah everyone!!!! 

ni namanya meroyan nak tulis entry....curi masa kerja pulak tu....adoi!!!!

actually tengah kebosanan sebab takde kerja...huhu...sapa suruh tak bagi-bagi document yang aku nak?? cemana nak key in transaction kalo takde supporting document? dari aku melangut wat benda takde faedah baik aku update blog kan???? hahaha....

walau aku kerja tak sampai sebulan, berapa orang dah yang aku dengar nak benti kerja....semua orang yang nak quit ni semua tak tahan nak deal dengan manusia yang aku tak tahu nak classify macam mana....baru ku tahu politik dekat tempat kerja boleh membunuh!!!! 

aku kan baru kerja sebulan?? tak de la kenal sangat semua orang....tak tahu perangai sebenar setiap orang....aku pon bersangka baiklah dengan semua orang...aku cuba untuk tak prejudge orang sebab Islam memang suruh untuk bersangka baik dengan semua orang...bila kenal herbalife lagila memang selalu ditekankan jangan prejudge orang...so, aku tak prejudge....

masalah timbul bila bos aku bagitahu jangan rely sangat dengan sorang staff ni (dia ni dulu jaga akaun, bos jugak yg kate kalau ada pape consult dia) sebabnya staff ni tak suka aku sebab aku take over tempat dia....aku ni tak boleh bila ada orang bagitahu aku yang buruk2 pasal seseorang tu....sebab automatik aku akan macam create barrier....bukan sebab aku percaya, tapi lebih kepada aku cuba nak protect diri aku...entahlah, buruk perangai jugak...tapi prevention is better than cure kan? sebelum ada hal buruk jadi, kita cuba elak dulu....tapi still aku layan dia macam biasa....takkan nak mengelak pulak kan?? bukan boleh lari jauh pon!!! 

pastu pulak, ada jenis orang yang suka marah, suka cari kesalahan, suka mengadu domba, suka kata orang, datang bilik aku pastu cerita pasal itu ini....padahal niat dia nak bagi resit untuk claim je....tak perlu kan nak cerita dekat aku keburukan orang lain? aku takut sangat dengan orang macam ni....aku takut sangat dia datang bilik aku cerita pasal orang ni, pastu datang bilik orang lain cerita pasal aku pulak....aku ingatkan orang lelaki a.k.a kaum adam bukan jenis yang suka jaga tepi kain orang or jenis yang tak ambil kisah....

yelah, dekat ofis lama, budak2 lelaki selalu buat hal sendiri, tak pernah pulak aku dengar dorang cerita pasal orang tu, pasal orang ni...and Alhamdulillah, budak perempuan kat ofis aku pon bukan jenis yang suka cakap buruk pasal orang lain....sebabnya, kami semua ni pakat hantu korea!!!!hahaha....

borak jer cerita pasal drama tu, cerita ni, konsert tu, artist ni.....walaupon macam haru lah jugak, tapi bagi aku itu satu juta kali lebih baik dari ajak orang sama-sama mengata pasal orang lain kan????


****

tutup cerita pasal hal yang menyakitkan hati, aku just nak inform Insya Allah esok semua sedara mara bakal berkampung kat rumah aku....ada makan-makan sikit.....yeehhhaaaa!!!! sukanya!!!! sebab boleh jumpa orang2 yang dirindui.....tak sabar nak jumpa anak2 buah yang sangatlah comelnya!!!!hehehe....malam ni bakal bersilat lah aku tolong umi buat preparation.....hehe...



2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

berhati hati lah kalau jumpa org yg baru knl tp blh cerita mcm2 pasal org lain kt kita. sbb sy dh terkena dulu.. masa tu pn baru keja kt situ. Semua benda dia tahu pasal semua org kt opis tu.. dia akan cerita a to z. tp bila pergi kt org lain dia akn cerita pasal kita pulak.

ismi auliya' said...

yup...sangat betul...memang kena berhati-hati....bahaya betul orang macam ni...huhu...malas nak layan....dengar je dia cakap ikut suka hati dia...yang penting kita buat kerja kita....